Werken aan stationsomgeving Roeselare pas één jaar later klaar

Redactie KW

De werken aan de stationsomgeving in Roeselare zullen pas in 2016 klaar zijn. Dat is een jaar later dan voorzien.

Er is wel gesleuteld aan de planning waardoor sommige zaken sneller zullen af zijn en andere dan weer later. Het stationsgebouw zelf komt pas eind volgend jaar aan bod, terwijl het viaduct onder de spoorweg vroeger zal klaar zijn.

Handelszaken

In een brede straal rond het station in Roeselare is het al sinds februari één grote werf. Het busstation aan de achterzijde is al in gebruik maar op vrijwel alle andere plaatsen zijn nog werklui aan de slag. Aan de voorkant van het station ligt het grote verkeersvrije plein er bij dit regenweer troosteloos bij. De handelaars hebben het moeilijk. Stef Demeulemeester van eetcafé Au Damier : ” Wij hadden een broodjeszaak die is gestopt en failliet. Mijn buren hadden een danscafé en zijn ook gestopt door de werken. Ja, het is overleven hé, roeien met de riemen die we hebben”.

Maar er is beterschap in zicht. Het plein moet tegen de winterstop volledig klaar zijn met bomenrij en al. Voor het vernieuwde stationsgebouw is het wel een jaar langer wachten. Er is een lekkageprobleem onder de sporen. Infrabel moet dit eerst oplossen.In geval zal het viaduct onder de Ardooise Steenweg sneller klaar zijn. Voor de handelaars in de buurt en de treinreizigers is het wel nog even doorbijten.

(K.V./A.D.)

Werken aan stationsomgeving Roeselare pas één jaar later klaar

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier