Werken aan Spuikom starten na Paasverlof

Redactie KW

Na het Paasverlof wordt gestart met de werken die de Spuikom een volledig nieuwe en aantrekkelijker look moet geven. In de periode van 20 tot 30 april wordt het waterpeil van deze Spuikom aanzienlijk verlaagd om te kunnen starten met de aanleg van nieuwe steigers. Er worden geen werken uitgevoerd die de wegomlegging van en naar Bredene-Sas via de Dijkweg en Schietbaanstraat in het gedrang kunnen brengen.

De Vlaamse overheid investeert 3 miljoen in vernieuwings- en beveiligingswerken aan de Spuikom. Die ligt volledig op Oostends grondgebied, maar de waterplas is ook voor heel wat Bredenaars een belangrijke plaats voor hun vrijetijdsbesteding, zoals vissen en allerlei watersporten. Bovendien is de weg rondom de Spuikom nog altijd een niet- onbelangrijke verbindingsweg tussen de wijk Opex en Nukkerwijk.

De herinrichting van de Spuikom start onmiddellijk na het Paasverlof. Eerst komt de waterinfrastructuur en in het bijzonder de steigers aan de beurt. Er komt een wijkpark met een wandelpromenade tussen de Sluisplein en het Parkbos. In de Schietbaanstraat ter hoogte van het Parkbos wordt een rijweg en een apart fiets- en wandelpad aangelegd. Blikvanger wordt in ieder geval de houten wandelpromenade die op de dijk van de Spuikom zal worden aangebracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier