Werken aan Budabrug in Kortrijk opnieuw gestart

Redactie KW

De werkzaamheden aan de Budabrug in Kortrijk starten vandaag opnieuw. Waterwegen en Zeekanaal NV heeft, met de steun van de stad Kortrijk, de sloopvergunning voor de sloop van het OCMW-gebouw ontvangen en zal de bouw van de nieuwe Budabrug over de Leie verder zetten.

De werkzaamheden hebben een tijd lang stil gelegen nadat er vorig jaar in april tijdens de voorbereidingen obstakels in de ondergrond ontdekt werden. Daarbij zijn in het OCMW-gebouw scheuren ontstaan in de vloer. De werken werden nadien volledig stilgelegd. Na grondig onderzoek bleek het noodzakelijk om het OCMW-gebouw aan te kopen en af te breken alvorens de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe brug te kunnen hervatten.

Brug en kaaimuren

Over een paar weken zal Waterwegen en Zeekanaal NV het OCMW-gebouw slopen. Daarna worden de resterende funderings- en grondwerken voor de brug en de nieuwe kaaimuren uitgevoerd. Deze werken zullen minstens een half jaar duren. De nieuwe Budabrug zal een ophaalbrug zijn met een vrije doorvaarthoogte van 4,87 meter. Als ze open zal zijn bedraagt de doorvaarthoogte 7 meter. Ondertussen zullen ook de werken op de linkeroever worden opgestart.

(A.D.)

Werken aan Budabrug in Kortrijk opnieuw gestart

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier