Werken aan Adelahuis starten in juni

Redactie KW

De herinrichtingswerken aan het Adelahuis op de Markt starten tussen 1 en 10 juni en zullen 18 weken duren. Als alles goed loopt, kan het vernieuwde Adelahuis, dat dienst zal doen als stadhuis, in gebruik worden genomen tegen eind dit jaar. Minister Geert Bourgeois wordt gevraagd voor de officiële opening.

Een en ander werd door burgemeester Sandy Evrard (MLM) verduidelijkt tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 15 februari. Op de volgende raadszitting, op vrijdag 5 maart, zullen de raadsleden de definitieve plannen kunnen inkijken en goedkeuren. Deze zijn overigens nauwelijks gewijzigd tegenover de originele.

Heraanleg Markt niet in plannen N365

Belangrijkste punt op de gemeenteraad van maandag was overigens de goedkeuring van het voorontwerp voor de heraanleg van de centrale doortocht van de N365 door Mesen. In deze plannen zit uiteindelijk de heraanleg van de Markt niét vervat. “Deze heraanleg zal nu gekoppeld worden aan het dossier van de renovatie van het huidige stadhuis en de ombouw ervan tot cultuurhuis en museum”, aldus de burgemeester, “wat ruimere subsidiemogelijkheden zal openen. Maar dit dossier volgt dus later en om tijd en geld te sparen zullen we de vorige plannen niet wijzigen”…

(JRE voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 19 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier