Werfwagen veroorzaakt wegverzakking én waterlek in Oostende

Redactie KW

Een deel van de Fortuinstraat in Oostende moet daardoor heraangelegd worden.

Het wegdek werd woensdag opengebroken, nadat dinsdagavond een waterlek was ontstaan door een wegverzakking veroorzaakt door een werfwagen. Zo’n negentig bewoners zaten woensdag een tijd zonder drinkwater.

Halve dag geen water

Het waren buurtbewoners van enkele appartementsgebouwen die dinsdagavond het waterlek ontdekten in hun straat. Volgens hen is een grote werfwagen op rupsbanden de oorzaak van de wegverzakking. De politie, de brandweer, en de watermaatschappij TMVW kwamen ter plaatse. Meteen rees het vermoeden dat door de wegverzakking een waterleiding was geraakt. De watermaatschappij schakelde de leiding uit, de politie en brandweer zetten de getroffen strook van het wegdek af voor het verkeer en voorbijgangers. De herstellingswerken werden woensdagmorgen aangevat.. “Tijdens de werken werd de leiding afgesloten. In de straat zijn een tiental appartementen, waardoor in totaal zo’n negentig bewoners tot kort na de middag geen water hadden. Alles buurtbewoners waren op de hoogte gebracht. Onze herstellingswerken zijn uiteindelijk afgerond om 13 uur. Dan kon iedereen opnieuw over water beschikken”, aldus Catherine de Munck.

De bewuste strook in de Fortuinstraat is voorlopig nog altijd afgezet. Donderdag moeten de werken aan het wegdek hervat worden.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier