Werf Sociaal Huis Oostende zorgt voor onveilige verkeerssituatie

Redactie KW

Het Sociaal Huis van Oostende realiseert momenteel een nieuw gebouwencomplex tussen Het Paard en Petit Paris, en in de Euphrasine Beernaertstraat. De realisatie is volop bezig maar de omwonenden zijn, samen met de regelmatige gebruikers (voetgangers, fietsers en chauffeurs) van de betrokken straten niet te spreken over het totaal gebrek aan veiligheid rond de werken.

In de Torhoutsesteenweg neemt de bouwwerf, over een behoorlijke lengte, het voetpad, de parkeerzone en een flink stuk van de rijweg in. In de krantenwinkel, naast de bouwwerf, regent het klachten. De uitbater moest ook al vragen aan de werfleider om de afrastering voor de winkel te verwijderen. Voetgangers en fietsers moeten ‘onbeschermd’ langs de afrastering stappen of rijden, want een grote vrachtwagen met aanhangwagen, binnen de afrastering, doet dienst als werkplatform. In de Euphrasine Beernaertstraat is het doorgaand verkeer, door de aanwezigheid van een enorme kraan, afgesloten. Gebruikers van een garage in de straat, hebben zelf de rode paaltjes verwijderd die de straat of de toegang tot hun garage moesten afsluiten. Hetg beschermd pand naast de bouwwerf, heeft duidelijk ook te lijden onder de werken.

Blijkbaar is de situatie heel onveilig want ook bij de redactie van De Zeewacht liepen klachten binnen om de onveilige situatie aan te klagen. Eén lezer vroeg zich al of er eerst ongelukken moeten gebeuren, voor er ingegrepen wordt.

(FRO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier