Wereldtheaterfestival voor amateurs straks in Westouter

Redactie KW

In 2015 mag het theaterfestival Spots op West in Westouter het wereldtheaterfestival voor amateurs organiseren. Dat heeft de algemene vergadering van de wereldorganisatie voor amateurtheater, IATA, in Monaco beslist.

IATA koos unaniem Spots op West boven tegenkandidaat Argentinië . Het wereldtheaterfestival vindt om de 4 jaar plaats in Monaco. Om de twee jaar kan een gastland zich kandidaat stellen. De voorbije jaren werd het evenement in Noorwegen, Canada en Zuid Korea georganiseerd. Op het wereldfestival treden 25 theatergroepen uit de hele wereld op. Spots op West is een initatief van de vzw Open Doek, de organisatie voor amateurtheater in Vlaanderen.

Open Doek verwacht in 2015 groepen uit de VS, Bangladesh, Israel, Japan, China en heel wat Europese landen. Spots op West krijgt dus in 2015 een stevig internationaal luik. Voorafgaand aan het festival is er in Ieper een congres voor 150 afgevaardigden van het amateurtheater uit alle continenten. Het festival en congres vinden plaats van 3 tot 12 juli 2015.

Ons land viel trouwens twee keer in de prijzen in Monaco. Rob Van Genechten, voorzitter van Open Doek, werd verkozen tot nieuwe voorzitter van IATA vanaf 1 juli 2015. (KB)

Meer vanavond vanaf 18u op Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier