Wereldrecordpoging kaassculpteren gestart

Redactie KW

Op de zeedijk in Oostende is zaterdagmiddag een wereldrecordpoging kaassculpteren gestart. Het gaat om een initiatief van Oudendijk in samenwerking met het Oostendse stadsbestuur. Een team van vier mensen onder leiding van kunstenaar Baldrick Buckle gaat de uitdaging aan om in vier dagen 1.600 kilogram kaas om te vormen tot een kunstwerk. Het thema van de sculptuur wordt “Bekende muizen”.

“Het vorige record werd op 4 april 2008 in New York gevestigd naar aanleiding van Independence Day”, vertelt coördinator Bob Seghers. “Hun sculptuur woog 600 kilogram. Wij willen daar een stuk boven gaan.” Het kunstwerk in Oostende wordt gemaakt uit bollen milleniumkaas. Dat is kaas die meer dan een jaar heeft gerijpt.

“Het is de taak van de kunstenaars om de bollen kaas in functie van een design te metselen, maar dan zonder mortel. Vanaf zondag zal het geheel vorm krijgen. Daarna startten de kunstenaars met het sculpteren. Het kunstwerk zal een meter hoog, tussen drie en vier meter breed en iets meer dan een meter diep zijn”, zegt Sleghers. Als het kunstwerk woensdagmiddag zal afgewerkt zijn, wordt het verdeeld en kan het worden opgegeten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier