Wereldrecordpoging herbruikbare luiers verversen ook in Kortrijk & Waregem

Redactie KW

In Gent, Antwerpen, Waregem, Kortrijk, Hoegaarden, Leuven en Beerse werden zaterdag herbruikbare luiers van ruim 200 baby’s ververst in het kader van de wereldrecordpoging “Great Cloth Diaper Change”. Daarmee worden wereldwijd wasbare luiers onder de

aandacht gebracht.

De “Great Cloth Diaper Change” is een initiatief van de Amerikaanse “Real Diaper Association”, een non-profit organisatie rond herbruikbare luiers. Het is de bedoeling om het vorige record van 8.251 ververste luiers wereldwijd te verbreken.

In Vlaanderen werden baby’s en peuters verschoond in Gent (54), Leuven (48), Beerse (41), Antwerpen (33), Kortrijk (24), Hoegaarden (6) en in Waregem (5). Maar plaatsen met minder dan 25 deelnemers tellen niet mee in de som voor de wereldrecordpoging.

Volgens de organisatoren veroorzaken wegwerpluiers veroorzaken een gigantische afvalberg van 1.000 kilo per kindje of één extra vuilniszak per week. In herbruikbare luiers worden geen grondstoffen gebruikt die niet hernieuwbaar zijn zoals petroleum. Er worden ook geen bomen voor omgehakt, bij wegwerpluiers zijn dat zes bomen per kind.

De Great Cloth Diaper Change vindt plaats in het kader van de “International Cloth Diaper Awareness Week”, die gekoppeld is aan “International Earth Day”.

(Bron : Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier