Wereldrecord tonguitsteken gevestigd

Redactie KW

In Koksijde is een wereldrecord tonguitsteken gevestigd. Meer dan duizend kinderen hebben vanmiddag in Koksijde de nationale cultuurcampagne van Supervlieg in gang gezet. Samen met een wereldrecord en een stunt van de seakinghelikopter is de badplaats klaar voor een cultuurweekend met een indrukwekkend programma. Supervlieg trekt binnenkort door heel Vlaanderen, maar de primeur was voor Koksijde.

De supervlieg is zowat het symbool van cultuurnet Vlaanderen voor alles wat kwaliteitsvol cultuurbeleven is voor kinderen. Op het voetbalterrein van Koksijde verzamelden de klassen van de gemeente vanmiddag om de komst van de vlieg te verwelkomen.

Het kleuren van de eigen tong met de vlieghostie is in Koksijde zo populair geworden, dat ze met zijn allen een gooi deden naar het wereldrecord, en de poging lukte nog ook.

Komend weekend is er in Koksijde een cultuurfestival voor kinderen. Er is nog heel wat ruimte om in te schrijven en de cultuurdienst hoopt dat er minstens even veel volk opdaagt als voor deze recordpoging. De kinderen bleken vooral gefascineerd door de heli.

Een theatervoorstelling brengen die meer spectaculair is dan de overtocht van de seaking… dat wordt dus de uitdaging voor alle acteurs en artiesten in Koksijde komend weekend…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier