Wereldkindernamiddag op initiatief van schepen van Ontwikkelingssamenwerking

Redactie KW

Schepen van Ontwikkelingssamenwerking en Jeugd Lode Maesen haalde de Westendse kleuters en de jeugd uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar naar de Calidris om hen de noden van de honger in de wereld voor te schuiven. De jongelui waren een en al oor en konden het maar niet geloven dat er nog zoveel kinderen honger lijden.

Om het geheel visueel te maken liet de schepen, geflankeerd door Ann Pille, Sonja Van Maele en Erica Blomme, een prachtige documentaire bewonderen over het wel en wee in de armste landen in de wereld. De jongelui konden het maar niet begrijpen dat hun leeftijdgenootjes op zo’n erbarmelijke wijze aan eten geraken. „Ik zou hen wel willen helpen, maar hoe zal ik in India geraken”, vraagt de zesjarige Nathalie zich af.

Hoop

Schepen Lode Maesen onderstreepte dat het vandaag een schande is dat er nog zoveel hongersnood is?: „Tegen 2015 wil de wereldbevolking erin slagen om de honger uit de wereld te helpen. Vooral in het zuiden is de nood het hoogst. We hopen dan ook dat dergelijke campagnes de kinderen een zicht geven op de toestand vandaag, een situatie die in heel wat oosterse landen en midden Afrika alles behalve rooskleurig is en niet in een handomdraag geregeld is.”

De wereldkinderdagnamiddag werd afgerond met djembe spelen, dansen en kralen maken om ten slotte te eindigen met het maken van oliebollen. „Ik zou die graag willen opsturen naar de arme kindjes in Bangladesh, maar dat zal niet gaan zeker??” wilde de 7-jarige Arne nog weten.
Wereldkindernamiddag Westende kon rekenen op de steun van IBO, Initiatief Buitenschoolse Opvang. (GKM)?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier