Wereldfilmfestival Cinema Novo in Brugge gestart

Redactie KW

In Brugge is Cinema Novo gestart. Het wereldfilmfestival staat dit jaar in het teken van India. Er staat een zeventigtal films en documentaires op het programma. In de rand van het tiendaagse festival staat er onder meer ook een themadag over landbouw en ontwikkelingssamenwerking op het programma. Het is de laatste keer dat het festival onder de naam Cinema Novo plaatsvindt.

Cinema Novo brengt al jaren het beste uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika op het scherm. Dit jaar wordt er op cinema uit India gefocust. Benny Haesebrouck: “Wanneer we aan India denken, is dat meestal aan Bollywood cinema. Maar India heeft veel meer te bieden. We tonen een 15 tal Focusfilms en daar zit er maar 1 Bollywoodfilm tussen voor de liefhebbers van het genre. Voor de rest gaat het om films uit het alternatieve en culturele circuit.”

Trouw publiek

Het festival opende in Cinema Lumière en Cinema Liberty met MONSIEUR LAZHAR. De Canadese film was recent samen met RUNDSKOP in de running voor een Oscar voor beste buitenlandse film. Beide zalen waren uitverkocht.

Vanaf volgend jaar gaan het Brugse Cinema Novo en Open Doek uit Turnhout samenwerken. De krachten bundelen biedt meer mogelijkheden naar sponsoring en subsidies. Het festival zal ook een nieuwe naam krijgen. Vorig jaar kon Cinema Novo op een trouw publiek rekenen van 20.000 man.

Wereldfilmfestival Cinema Novo in Brugge gestart

Bekijk hier de reportage

(BS/BV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier