Wereldcongres luchtvaartveiligheid in Thermae Palace Hotel

Redactie KW

Maandag is in het Thermae Palace Hotel het vijfdaags congres gestart van de IFATSEA (International Federation of Air Traffic Safety Electronics Associations). ATSEP (Air Traffic Safety Engineering Professionals) Belgium , de beroepsorganisatie van ingenieurs en technici inzake luchtvaartveiligheid, is gastheer op deze jaarlijkse bijeenkomst die van 6 tot en met 10 oktober plaatsvindt in Oostende.

Ondervoorzitter Alain Bruggeman van ATSEP Belgium : “Er zijn ruim 150 deelnemers uit 50 landen. Er wordt deze week in drie werkgroepen gepraat. In de werkgroep professionals zullen onder meer het beroep en de licenties aan bod komen. Er is ook een technische werkgroep en de derde werkgroep praat over werkomgeving.”

ATSEP Belgium kaart op het congres ook het probleem aan van de licenties. Bruggeman : “We pleiten voor het invoeren van licenties voor mensen die aan de systemen met betrekking tot de luchtvaartveiligheid werken. Het vergroot het verantwoordelijkheidsgevoel bij de werknemers en zorgt voor een betere doorlichting. We zouden graag op Belgisch vlak zo’n regeling hebben. Ze wordt nu al in Duitsland toegepast en ook Frankrijk en Zwitserland zullen ze invoeren.

Maandag werd het congres geopend door voorzitter Peter Bomhals van ATSEP Belgium. Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe en Luc Tytgat van de Europese Commissie lieten zich verontschuldigen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier