Wendy Huyghebaert bekroond tot ‘jobstudente van het jaar’

Redactie KW

Wendy Huygebaert is door UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, verkozen tot ‘jobstudente van het jaar’. Wendy werkt al 5 jaar als jobstudenten in het ijssalon Marquisette in Bredene. Naast filmtickets en bloemen ontvangt ze ook een reischeque.

“Wendy is stipt, vriendelijk, sociaal, werklustig en flexibel. Ze is mijn onmisbare rechterhand”, zegt zaakvoerster Haike Urschel. Ook 50 andere jobstudenten ontvangen een prijs. Allen werden ze door hun kmo-werkgever voorgedragen voor de onderscheiding. Uit een UNIZO-enquête bij 230 kmo-werkgevers blijken die hun jobstudent vooral te waarderen omwille van hun flexibiliteit en motivatie. 80% is tevreden over zijn jobstudent(en).

UNIZO onderstreept met deze actie het belang van de jobstudenten voor veel kmo-werkgevers. 90 % van de ondernemers met jobstudenten heeft die nodig om vakantienemende vaste werknemers te vervangen of werkpieken op te vangen. Driekwart heeft ook buiten de zomermaanden jobstudenten nodig. 82 % ontkent jobstudenten in dienst te nemen om het aanwerven van vaste medewerkers te vermijden. Slechts 8% doet het vooral voor de lagere loonkost. Karel Van Eetvelt herhaalt het UNIZO-pleidooi voor een soepeler regeling voor studentenarbeid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier