Wending in dossier Schipdonkkanaal lokt reacties uit

Schipdonkkanaal
Redactie KW

De wending die Open Vld heeft genomen in het dossier van het Schipdonkkanaal zorgt voor heel wat reacties. Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits is verbolgen over het nieuwe standpunt en noemt het een opstoot van verkiezingskoorts. Ook Voka is teleurgesteld dat steeds minder politici het project steunen dat zo belangrijk is voor de ontwikkeling van de haven van Zeebrugge.

Als het Schipdonkkanaal wordt verbreed, is er dan genoeg water om het kanaal te vullen? En zal er verzilting optreden? En hoe zit het met de impact op het landschap? Daar zijn al heel wat studies aan gewijd, maar CD&V, Open VLD en Sp.a beslisten om dat nog verder te onderzoeken. Cd&v begrijpt niet dat de liberalen het hele dossier nu al overboord gooien, voor ze de uitslag van het verdere studiewerk kennen.

Ook Vlaams Minister Hilde Crevits spreekt van een opstoot van verkiezingskoorts, die de toekomst van de haven van Zeebrugge niet dient. Trouwens, ook voor Brugge is er dringend een oplossing nodig, want nu moeten alle binnenschepen langs de Brugse ringvaart. De bruggen staan vaak open, en dat zorgt voor verkeershinder.

Ook Voka is erg teleurgesteld dat steeds meer politici afstand nemen van een verbreding van het Schipdonkkanaal. Volgens Voka heeft de haven nood aan een betere verbinding over de binnenwateren.

Voka is trouwens erg benieuwd welke alternatieven de tegenstanders van het project naar voor zullen schuiven. Want volgens hen is een betere spoor-en kustvaartverbinding lang niet voldoende om de ontwikkeling van de haven te kunnen volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier