Wellicht op dinsdag 10 april komen verdachten kasteelmoord weer voor raadkamer in Brugge

Redactie KW

Huisarts André Gyselbrecht (61), zijn zoon Peter Gyselbrecht (31) en kennis Pierre Serry (61), de drie hoofdverdachten in de ‘kasteelmoord’ op Stijn Saelens, verschijnen wellicht op dinsdag 10 april weer voor de raadkamer in Brugge. “Die datum werd evenwel nog niet officieel bevestigd”, zegt Piet Rotsaert, raadsman van schoonbroer Peter Gyselbrecht.

Komende dinsdag is het acht weken geleden dat Stijn Saelens (34) uit zijn kasteel verdween en later in een bosje in Aalter, op eigendom van Pierre Serry, vermoord werd aangetroffen. Op donderdag 16 februari werden schoonvader André Gyselbrecht, schoonbroer Peter Gyselbrecht en kennis Pierre Serry op verdenking van moord aangehouden.

Cassatieberoep verworpen

Tegen de beslissing van de raadkamer in Brugge gingen hun raadsmannen Platteau, Rieder en Rotsaert bij de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent in beroep. Rieder trok ook naar cassatie, maar dat beroep werd verworpen. Vader André en zoon Peter stelden geen cassatieberoep in.

Volgens verschillende bronnen blijven de verdachten erbij dat ze Stijn Saelens ‘een lesje wilden leren’ en dat het niet hun bedoeling was om hem te doden. Of die versie van de feiten klopt, moet verder onderzoek uitwijzen. Het blijft dan ook voorlopig onduidelijk wie de trekker overhaalde.

Weer voor de raadkamer

Op dinsdag 10 april zouden de drie verdachten weer voor de raadkamer in Brugge moeten verschijnen. Volgens Piet Rotsaert, raadsman van Peter Gyselbrecht, werd die datum nog niet officieel bevestigd. (LVA)