Wekelijkse markt langs Zeelaan is er vanaf vrijdag 2 juli

Redactie KW

Vanaf vrijdag 2 juli verhuist de wekelijkse markt van het afgelegen Marktplein naar de Zeelaan in hartje Koksijde-aan-Zee. Om de plaatselijke handelaren nog meer te betrekken bij het marktgegeven werd bovendien beslist om alle horecazaken in de marktzone de toelating te geven op de marktdag een extra terras buiten te zetten.

De voorbije jaren ging het steil bergaf met de wekelijkse vrijdagmarkt in Koksijde. Steeds minder marktkramers daagden op. Schepen voor Lokale Economie Frederic Devos nam dan ook een nieuw initiatief. Op 2 juli vindt om 10 uur vindt de officiële opening van de nieuwe wekelijkse markt in Koksijde-aan-Zee plaats.

Nieuwe impulsen voor plaatselijke economie

„Ik ben ervan overtuigd dat de verandering van locatie een zegen is voor de handelaars in Koksijde-aan-Zee. Vroeger trok de markt de mensen van het centrum weg en had de plaatselijke handelaar er niets aan. Nu doen we de omgekeerde beweging. We willen de plaatselijke economie nieuwe impulsen geven. Door bovendien de horecazaken in de marktzone toelating te geven om op een marktdag een extra terras buiten te zetten, worden zij des te meer in het nieuwe concept betrokken”, weet schepen Frederic Devos.

(CJK)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 18 juni 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier