Weinig of geen problemen met openstaande rekeningen in stedelijk onderwijs in Roeselare

Redactie KW

Alsmaar vaker blijven rekeningen van kinderen bij de scholen openstaan. In Roeselare is dat niet het geval. “Het ging vorig schooljaar over één geval”, zegt burgemeester Luc Martens. “Er heerst hier wellicht een andere cultuur.”

Vlaams Belang-fractieleider Peter Logghe peilde op de gemeenteraad naar het aantal openstaande rekeningen van ouders van leerlingen in het stedelijk onderwijs. “Uit recenten berichten in de media blijkt dat die schulden soms tot 10.000 euro per jaar oplopen. Alsmaar vaker worden ook incassobureaus en advocaten ingeschakeld om de wanbetalers tot betalen te dwingen. Hoe zit dat voor het stedelijk onderwijs in Roeselare ?”, aldus raadslid Peter Logghe.

Volgens burgemeester Luc Martens (CD&V) is het probleem minimaal. “We hebben hier alleen maar stedelijk basisonderwijs. Er was vorig schooljaar één openstaande rekening in de basisschool De Vlieger. Indien nodig wordt in samenspraak met de ouders een spreidingsplan opgesteld. Het ging hier om 34 euro. Er heerst hier blijkbaar een andere cultuur dan in andere steden.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier