Wegenwerken in centrum Wervik zullen ruim twee jaar duren

Redactie KW

De wegen- en rioleringswerken in verschillende centrumstraten zullen in totaal iets meer dan twee jaar duren. Om het verkeer in het stadscentrum zo weinig mogelijk te hinderen, zijn er zeven fasen voorzien. De werken zijn begonnen in de Donkerstraat. Het einde is voorzien tegen december 2013. Het ondergronds brengen van de nutsleidingen wordt gekoppeld aan een verplicht archeologisch onderzoek. Aannemer is de firma Cnockaert.

De Nieuw-, Ooievaar-, Donker- en Groenstraat krijgen een gescheiden riolering en nieuw wegdek. Wat meer dan nodig. “Het is alombekend dat de situatie er zeer slecht is”, zegt schepen Youro Casier (SP.A). “Ook een deel van de Duivenstraat komt aan bod. Het gaat om de zone voor de bibliotheek waar de regenwaterleiding achteraan wordt aangesloten op de Sint-Jansbeek.”

De Tababsstad heeft een historisch centrum en dat speelt mee in de keuze van de materialen. “De rijweg wordt aangelegd in platte kasseien”, zegt ingenieur Ann Cnockaert van het studiebureau. “Alleen in de Ooievaarstraat komen er afgescheiden voetpaden. Daar zijn er nu geen. Er komen voetpaden aan één zijde, van ongeveer twee meter. De weinige parkeerplaatsen verdwijnen daar.”

De kostprijs bedraagt bijna 2,9 miljoen euro. Voor de rioleringswerken voorziet Aquafin bijna 900.000 euro subsidies. Het archeologisch onderzoek gaat de stad bijna een half miljoen euro kosten.

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier