Wegeniswerken in Diksmuide en Koksijde

Redactie KW

In Diksmuide en Koksijde zijn belangrijke wegeniswerken gestart. Wegen en Verkeer West-Vlaanderen laat het gevaarlijke kruispunt met de Lettenburgstraat en de Dodengangstraat in Diksmuide heraanleggen. In de Koksijdse deelgemeente Wulpen komt er een rotonde op het kruispunt van de Toekomstlaan met de Veurnekeiweg. Beide kruispunten staan op de lijst van zwarte punten in onze provincie.

De gemeente Koksijde was al lang vragende partij om dit gevaarlijk kruispunt aan te passen.

Verkeerslichten regelden het verkeer ter hoogte van de Wulpenbrug maar dikwijls werden de lichten te laat opgemerkt. Met zware ongevallen tot gevolg. Een rotonde moet dit zwart punt veiliger maken.

“Een rotonde die hoger ligt om de zichtbaarheid te verbeteren”, zegt Eveline Vandecaetsbeek van het agentschap van Wegen en Verkeer. “Nu rijden automobilisten vaak te snel. Er komen ook vrijliggende fietspaden rond die rotonde om de ook de veiligheid van de fietsers te verhogen op dit kruispunt”.

Er komt ook een nieuw fietspad langs de drukke N330 naar de nieuwe rotonde. Ook aan het kruispunt met de Lettenburgstraat en de Dodengangstraat in Diksmuide is de zichtbaarheid een probleem. Beide zijstraten komen nu op de gewestweg uit maar sluiten niet haaks aan. De heraanleg moet het dwarsen en het oprijden van deze drukke weg overzichtelijker maken.

“We gaan er ook middengeleiders plaatsen zodat de zwakke weggebruikers op deze plaats in twee stappen de weg kunnen oversteken. Er komen ook aanliggende fietspaden. Zo komen fietsers beter in zicht van de automobilisten”, zegt Eveline Vandecaetsbeek.

De heraanleg van het kruispunt in Diksmuide moet tegen volgend voorjaar klaar zijn. Het verkeer wordt daar zolang met verkeerslichten geregeld. In Wulpen duren de werken tot december. Automobilisten moeten er wel rekening mee houden dat het kruispunt vanaf half september volledig wordt afgesloten. De Vlaamse overheid investeert 2,3 miljoen euro in de twee kruispunten. (BV)

Meer nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier