Wegen- en bouwwerken veroorzaken veel ongenoegen bij Veurnestraatbewoners

Redactie KW

Woensdagavond kwamen een dertigtal bewoners van de Veurnestraat en aangelanden luisteren naar een informatievergadering in De Passage. Aanleiding waren de grootscheepse werken die momenteel in de straat worden uitgevoerd.

Volgens voorzitter van het Veurnestraatcomité Nico Van Oost bestaat hun vereniging nu één jaar. „Maar we veranderden de naam van feestcomité naar straatcomité. Daarmee willen we aantonen dat het ons niet alleen om feesten te doen is. We willen ook de algemene belangen van onze straat behartigen, en hiervoor erkend worden als spreekbuis voor de bewoners.”

„Deze vergadering is louter informatief. We willen zeker niet negatief uit de hoek komen, en nemen geen enkel politiek standpunt in. We hebben immers de politici nodig om tot oplossingen te komen”, aldus ondervoorzitter Guido Boeraeve.

„Wij beseffen dat al die werken hoogstnodig zijn, maar zoiets komt altijd ongelegen. We vinden het dan ook erg jammer dat er zo weinig gecommuniceerd werd. Het stadsbestuur zou pas half november een informatievergadering beleggen om meer uitleg te geven. Wat met het geplande eenrichtingsverkeer ? Zal er nog mogen geparkeerd worden tussen het Chinees restaurant en de Grote Markt ? Komen daar bredere voetpaden ? Moeten de rioleringen in de hele straat vernieuwd worden ? Wat met onze geplande kerstmarkt op 19 december ? De bewoners kregen soms de dag vooraf een briefje in hun bus, maar dan alleen over de werken recht voor hun huis, en niet over het hele traject van de straat”, vertelt Nico Van Oost. (AHP)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 23 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier