Weg naar loods met gestolen auto’s, wisselstukken en wapens in Dadizele afgesloten

Redactie KW

De weg die leidt naar de loods waar de recherche 10 gestolen auto’s ontdekte, is momenteel door de federale politie afgesloten. Twee jaar geleden werd in die loods ook al een cannabisplantage blootgelegd.

Het is in een loods in de Arkemolenstraat in Dadizele dat de politie de gestolen auto’s heeft ontdekt. 2 Fransen werden aangehouden op verdenking van heling van gestolen goederen en bendevorming. De 2 werden gisteren al voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Ieper.

De loods is sinds gisteren afgesloten. Er werden ook nog huiszoekingen uitgevoerd. Het hele onderzoek leverde de gerechtelijke speurders al heel wat materiaal op.

Behalve de 10 auto’s, waarvan er zeker 8 gestolen werden, zijn er nog 3 ontmantelde of gedeeltelijk ontmantelde auto’s ( een Renault, een Citroën en een Volkwagen) ontdekt, waarvan er zeker 2 gestolen werden.

Wapens

Daarnaast ook nog 4 motorblokken, een caravan volgestouwd met wisselstukken.

Er werden ook nog wapens aangetroffen: onder meer een alarmpistool en een machinegeweer.

Er werden verder nog sporttassen met blanco nummerplaten, een drukpers om nummerplaten te maken, reistassen met kogelwerende vest, een bivakmuts, een motorhelm en handschoenen. Er werden

Twee jaar geleden

Twee jaar geleden werden in een loods in de Arkemolenstraat in Dadizele ook al eens een cannabisplantage ontdekt. Het ging om 260 plantjes. De eigenaar van de loods toen was niet op de hoogte van de cannabisteelt. Er werden toen 9 verdachten voorgeleid van wie er 4 aangehouden bleven. Eén van hen was van Rijsel afkomstig en was een van de kopstukken van die drugsbende toen.

(Foto LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier