Weerspannige Lappersfort-sympathisanten vrijgesproken

Redactie KW

Vier sympathisanten van de bezetters van het Lappersfortbos in Brugge zijn voor de correctionele rechtbank vrijgesproken. Ze werden vervolgd voor weerspannigheid tijdens de ontruiming.

Op 4 maart 2010 braken ze volgens het openbaar ministerie door een politieversperring. Daarbij raakten vier agenten gewond. Twee van hen stelden zich burgerlijke partij. De vier pleitten de vrijspraak. Volgens het viertal zijn de agenten bij hun achtervolging gevallen en gewond geraakt.

Nog volgens de beklaagden ging de politieversperring open om een vrachtwagen door te laten. Zij hebben van die gelegenheid gebruik gemaakt om het bos in te lopen. De politieagenten die hen achterna stormden, zijn gevallen en daarbij gewond geraakt. De actie zelf was volgens hen geweldloos.

Twee agenten vroegen een schadevergoeding maar die is afgewezen. Eén van hen is nog steeds arbeidsongeschikt. Hij heeft een complexe kwetsuur aan de hand opgelopen. Het Brugse stadsbestuur vorderde als werkgever van de twee agenten één euro voorlopige schadevergoeding, maar ook dat is afgewezen.

(gw)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier