Weer pcb- en dioxinepieken gemeten

Redactie KW

De pcb- en dioxine-uitstoot in Menen kende de jongste tijd opnieuw verontrustende pieken. Zo heeft de VMM tussen april en mei een verdrievoudiging van de gemiddelde pcb-uitstoot gemeten in de buurt van het schrootverwerkend bedrijf Galloo. Merkwaardig is ook dat er verderop een enorme piek van uitstoot aan dioxines was, maar volgens de VMM is dat wellicht toevallig, door een brand bijvoorbeeld.

Schrootverwerkend bedrijf Galloo in Menen blijft erg verdacht in heel het pcb – en dioxineverhaal in Menen, nu vlakbij het bedrijf opnieuw een verontrustende piek van uitstoot van pcb’s is vastgesteld. Het bedrijf kreeg recent de toestemming om uit te breiden, maar er loopt nog een beroepsprocedure bij de bevoegde minister. De Milieuactiegroep in Menen hoopt dat de minister de beslissing van de provincie terugfluit..


Vanavond houdt Menen een open milieuraad rond fijn stof. De stad kampt met een historische vervuiling. De plannen voor een nieuw industrieterrein bij Menen West kunnen dan ook op weinig sympathie rekenen, want ook dat zorgt voor fijn stof.

“Wij hebben als stadsbestuur negatief geadviseerd,” zegt schepen van leefmilieu Berenice Bogaert, “Er is nu een milieu-effectenrapport opgesteld, maar de resultaten daarvan zijn nog niet bekend.”

Meer over dit onderwerp? Klik op VIDEO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier