Weer overleg met De Lijn over verkeersvrije Markt

Redactie KW

Een delegatie van het stadsbestuur gaat volgende week met de vervoersmaatschappij De Lijn praten. Op de agenda staan een aantal knelpunten. Onder andere de bushalte ter hoogte van de hallentoren komt ter sprake. Als De Lijn niet langer een halte pal in het centrum claimt, ligt misschien de weg naar een verkeersluwe Markt weer open.

Of de Markt al dan niet verkeersluw moet worden – met het voorzien van een doorstroming Bruggestraat-Kortrijkstraat/Ieperstraat en Nieuwstraat-Sint-Janstraat/Hoogstraat – is in grote mate een politieke beslissing, maar hangt ook af van het beleid van andere partijen. En van werken op andere plaatsen : heraanleg Rameplein, parking op College,…

Hoewel er bushaltes zijn op het Rameplein, dat vernieuwd en aangepast wordt als moderne busopstapplaats, en ter hoogte van de dekenij in de Ieperstraat, blijft de vervoersmaatschappij De Lijn een halte pal in het centrum claimen.

Bij de werken voor de heraanleg van de vernieuwde Markt werd een voorlopige halte van De Lijn in de Conventieweg (ter hoogte van het VTI) voorzien. Toen het verkeer weer over de Markt kon, reden bussen van De Lijn plots weer over die markt. Met de bekende gevolgen : smalle doorgang, moeilijke draaibeweging, zware druk op het vernieuwde wegdek,…

Onder andere dat knelpunt komt volgende week aan bod met De Lijn. Als de halte aan de hallentoren zou verdwijnen, zou het stadsbestuur eventueel kunnen overwegen om het stadscentrum weer verkeersluwer te maken. Er is nog veel overleg nodig. Eerst met De Lijn, daarna binnen het schepencollege zelf. (LVA)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 16 januari 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier