Weer dodelijk slachtoffer bij ongeval Frans-Vlaanderenweg in Poperinge

Redactie KW

(UPDATE 3) Op het kruispunt van de Frans-Vlaanderenweg met de Boescheepseweg in Poperinge is woensdag opnieuw een ongeval gebeurd. Daarbij kwam één slachtoffer om het leven.

Woensdagavond, rond 17.35 uur, gebeurde weer een dodelijk verkeersongeval langs de Frans-Vlaanderenweg, de expresweg tussen de Poperingse ring en Steenvoorde (Frankrijk). Een motorrijder uit het departement du Nord (59) kwam uit de Lenestraat gereden, toen hij zijdelings botste met een Renault Scenic, die kwam uit de richting Poperinge, met als inzittenden een gezin uit het departement Pas-de-Calais (62). Volgens een ooggetuige werd de motorrijder waarschijnlijk verblind door de zon, en reed hij daardoor gewoon rechtdoor, naar de Abeelseweg toe. Het kwam tot een enorme aanrijding, waarbij de motard meters de lucht in geslingerd werd. Hij kwam terecht in de haag rond het spaarbekken, en was op slag dood. De wagen belandde in de gracht, maar alleen de chauffeur werd heel licht gewond aan de arm. Van de moto bleven alleen brokstukken over. Zowel de Poperingse brandweer en ambulances als de MUG kwamen ter plaatse.

Andere ongevallen

De Frans-Vlaanderenweg krijgt de jongste tijd een zeer memorabele reputatie, want in de jongste paar maanden gebeurden er een groot aantal ongevallen, waarvan sommige dodelijk. Meestal waren het oversteken vanuit kleine zijstraten of het zeer roekeloos inhalen op de eigenlijk smalle tweebaansweg de oorzaak. Voorheen botsten heel wat auto’s tegen de grote bomen langs die expresweg, maar die bomen werden weggehaald, nadat bij hen een ziekte werd vastgesteld. Alle omvangrijke bomen werden toen vervangen door jonge exemplaren, die bij een aanrijding geen of weinig schade veroorzaken.

(AHP/FTEF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier