Weekend vol festiviteiten voor 100 jaar standbeeld Rodenbach

Redactie KW

Tijdens het weekend van 25 en 26 september wordt Roeselare nog eens de Rodenbachstad. Dan is het namelijk 100 jaar geleden dat op het Sint-Amandsplein een standbeeld werd opgericht voor de bekendste dichter en schrijver van Roeselare. Reden genoeg dus voor een weekend vol festiviteiten.

Het hele weekend lang worden er in de stad diverse festiviteiten georganiseerd om het honderdste verjaardag van het standbeeld te vieren. Aangezien Rodenbach een grote invloed had bij het oprichten van de KSA, staat de Roeselaarse jeugdbeweging in voor een hele rits activiteiten die op de jongeren zijn gericht.

De dag zal feestelijk worden afgesloten met een optreden van de Senegalese djembespeler Siddy Cissokho. Voor de allerjongsten hebben we trouwens ook een filmpje in elkaar geflanst over het leven van Albrecht Rodenbach, om hen zo wat vertrouwd te maken met de man die daar al honderd jaar met de vogel in de hand weer en wind trotseert. Dat filmpje zal worden getoond voor de start van de andere activiteiten, aan het begin van de namiddag. “Voor ons zijn er al ettelijke weken voorbereidingswerk voorbijgegaan om die feestelijke namiddag zo goed mogelijk te laten verlopen”, vertellen Jan Standaert, Ann Vanysacker en Jane Bekaert van de KSA en VKSJ

Boost voor werking

“Voor ons is het natuurlijk een unieke kans om eens met een groots project uit te pakken. De leiding beseft dat dit project onze werking een enorme boost kan geven. Eigenlijk moeten we de vzw Rodenbach wel dankbaar zijn, dat zij ons de kans hebben gegeven om dit te kunnen verwezenlijken. We hopen dat we heel wat enthousiaste jongelingen mogen verwelkomen en dat ze er samen met ons alles aan zullen doen om er een onvergetelijk feest van te maken.” (Ignace Vanhoorne)

Mensen die zich willen inschrijven voor de feestelijkheden op 25 september kunnen dat doen op ann. vanysacker@hotmail.com

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 18 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier