Weekbodemedewerker Sylveer Tanghe overleden

Redactie KW

Dit weekend is Weekbodemedewerker Sylveer Tanghe (73) in het Sint-Rembertziekenhuis van Torhout overleden nadat hij er amper enkele weken geleden was opgenomen.

In 1961 ging Sylveer aan de slag als medewerker voor de Torhoutse Bode, vanaf 1984 was hij fotograaf én correspondent voor de Weekbode Torhout. Ernstige maagproblemen en een bijzonder kwalijke val van de trap – hij brak daarbij meerdere ribben en belandde in een langdurige coma – sloegen hem de voorbije jaren enkele keren uit zijn lood, maar keer op keer wist hij terug te vechten en opnieuw als correspondent aan de slag te gaan, zij het op een lager pitje.

Niet alleen bleef hij nog altijd in de buurt van zijn zakenkantoor, ook was hij een bekend gezicht in het lokale sport- en verenigingsleven. Zo was hij betrokken bij het bestuur van de Kortemarkse minivoetbalcompetitie, bij boldersclub Den IJzeren Arm en vroeger ook bij voetbalclub VV Kortemark.

Sylveer was getrouwd met Laurette Geldhof en vader van Catheline (die intussen al enkele jaren het zakenkantoor van hem voortzette), Ivan en Filip. Er waren ook al enkele kleinkinderen en zelfs een achterkleinkind. De redactie biedt ook langs deze weg de familie nogmaals haar medeleven aan.

De uitvaartplechtigheid van Sylveer Tanghe vindt plaats op zaterdag 23 januari om 10 uur in de Sint-Bartholomeuskerk van Kortemark. (FJA)

Een uitgebreid eerbetoon vind je in de Krant van West-Vlaanderen (Weekbode Torhout) van vrijdag 22 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier