Weekbode-reporter legt uit hoe een krant wordt gemaakt

Redactie KW

Met de boekentas vol tips in de aanslag trok onze reporter vorige week donderdag richting Basisschool De Ark in Oekene. Daar hadden ze het de afgelopen twee weken over de krant. Hoe de krant nu precies gemaakt wordt, mocht ondergetekende gaan uitleggen.

Net zoals vorig jaar nodigde juffrouw Caroline van het vierde leerjaar in Basisschool De Ark een journalist van De Weekbode uit om te komen vertellen over onze krant en hoe die gemaakt wordt.

Rollen omgekeerd

Voor een keer waren de rollen ook omgekeerd. De leerlingen stelden vragen, terwijl de reporter van dienst ze beantwoordde. Alhoewel de leerlingen geboeid waren door de krantenwereld, was er toch maar één die later journalist wil worden. Al kennen ze sinds donderdag allemaal de belangrijkste elementen van een artikel. Met een simpel voorbeeld leerden de leerlingen welke zaken belangrijk zijn en waar je voor die informatie terecht kunt.

Afsluiten deden we met een foto voor de krant. De leerlingen kregen ook nog een vers van de pers gerolde krant en een attentie…

(TD voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 12 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier