Weekblad Tijdingen houdt er na 37 jaar mee op

Redactie KW

In Oostende houdt het onafhankelijk weekblad Tijdingen het na 37 jaar voor bekeken. Vrijdag verscheen het laatste nummer. “We hebben te weinig financiële middelen en te weinig medewerkers”, zo verklaarde hoofdredacteur Ine Lievens van de redactie van het blad.

Tijdingen ontstond in 1972 als maandblad maar schakelde als snel over op een wekelijkse uitgave. Het blad was onafhankelijk en deed het met een minimum aan reclame. Inkomsten kwamen van abonnees en de losse verkoop in dagbladhandels aan de Middenkust.

“We waren zacht kritisch en nooit kwetsend en beschouwen ons blad als een uiting van de brede democratie en van de Vlaamse beweging”, luidt het in het afscheidsvoorwoord van de redactie die de voorbije jaren enkel met vrijwillige medewerkers werkte en inzake gemeenteraadsverslaggeving, een uitgebreide agenda en sociale onderwerpen een sterke reputatie opbouwde.

“We werken nu al samen met de nieuwswebsite www.dewereldmorgen.be
waar als Tijdingen artikels van ons verschijnen. We zijn van plan om dat te blijven doen en gaan na of sommige medewerkers de overstap willen maken”, aldus Ine Lievens. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier