Weekblad Knack in een nieuw kleedje

Redactie KW

Het weekblad Knack stopt zichzelf in een nieuw kleedje. Art director Guido Packolet verfijnde de vormgeving om de leesbaarheid nog te vergroten. De actualiteit uit binnen- en buitenland wordt voortaan vooraan in het blad geconcentreerd. Dat zegt Roularta Media Group, de uitgever van het weekblad.

Om technische redenen moest de buitenlandrubriek vroeger achteraan in het blad staan. De investeringen in de moderne Roularta-drukkerij in Roeselare bieden nu meer flexibiliteit.

Het blad opent voortaan met een fotoreportage, waarmee Knack wil tonen dat het fotojournalistiek “een warm hart toedraagt”. Daarna volgt een diepgravend interview. Voor het nummer dat woensdag verschijnt, had Joël De Ceulaer in Londen een gesprek met Mohammed Tahir-ul-Qadri, de islamgeleerde die een fatwa uitsprak tegen terrorisme.

Knack wordt traditioneel afgesloten met de satirische rubriek van Koen Meulenaere, maar vlak daarvoor brengt het blad voortaan een document dat inspeelt op de belangstelling van de lezer voor geschiedenis en erfgoed. In het nummer van 16 maart schrijft Frank Hellemans voor het eerst over het oorlogsverleden van Hugo Claus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier