Week van de Smaak trakteert thuisbakgemeente Langemark-Poelkapelle met taart

Redactie KW

Langemark-Poelkapelle heeft De Grote Thuisbak gewonnen. In de tent voor het gemeentehuis vond op zondag 25 november de prijsuitreiking plaats en trakteerde de Week van de Smaak met, jawel, taart.

Drieëntwintig steden en gemeenten deden mee aan De Grote Thuisbak. Een driekoppige jury – boegbeeld van de Week van de Smaak en patissier Tom Van Loock, culinair journaliste Tine Bral en docent bakkerij Marc Devriendt – boog zich over de bakresultaten en de ingezonden recepten, en zocht een antwoord op volgende vragen: welke gemeente bakte het meest, zorgde voor de mooiste verzameling recepten én kon het best haar inwoners mobiliseren?

137 kg gebak

“De concurrentie was groot. Sommige gemeenten bakten een fenomenaal gewicht bij mekaar, anderen focusten op de kwaliteit van de receptuur, nog anderen op de sfeer en het feest achteraf”, zegt Tom Van Loock. “Maar volgens de jury was er één gemeente die in alle criteria uitblonk, en dat was Langemark-Poelkapelle. Maanden lang heeft de gemeente naar 17 november toegeleefd: het gemeentebestuur, de vele verenigingen en organisaties, een speciale werkgroep en de bakguerilla’s zorgden voor een massale verspreiding van de bakmicrobe; de 101 enthousiaste thuisbakkers voor de rest.” In totaal werd op het eetfestijn op zaterdag 17 november 137 kg gebak verzameld.

(TOGH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier