Week van de Slager: Duke of Berkshire zet varkensvlees weer op de kaart

19/04/12 om 14:58 - Bijgewerkt om 14:58

Bron: Kw

Misschien hebt u het deze week al gemerkt bij uw bezoekje aan de slagerij, maar nog tot zondag is het Week van de Slager. Een ideaal moment om eens stil te staan bij de herkomst van het vlees op uw bord. Wie houdt van varkensvlees uit eigen streek bijvoorbeeld, kan daarvoor terecht bij 'Duke of Berkshire'. Een van oorsprong Engels ras van adel, dat ondertussen West-Vlaams is verankerd.

Net naast Aarsele ligt Vinkt, en daar zitten 350 Duke of Berkshire-varkens. Jan Vandaele stond zo'n tien jaar geleden mee aan de wieg ...

Verder lezen?

Abonneer u nu op KW. Het biedt tal van voordelen:
  • Digitale toegang tot KW van deze week
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW
  • Toegang tot het KW archief

Kies hier uw abonnement op maat:

Proef

E-krant + KW.be
1 maand GRATIS

Activeer nu »

Comfort Abonnement

Krant + E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Digitaal Abonnement

E-krant + KW.be

Abonneer nu »

Gelieve een geldig e-mailadres mee te geven
Er is een fout opgetreden