Week van de Slager: Duke of Berkshire zet varkensvlees weer op de kaart

19/04/12 om 14:58 - Bijgewerkt om 14:58

Bron: Kw

Misschien hebt u het deze week al gemerkt bij uw bezoekje aan de slagerij, maar nog tot zondag is het Week van de Slager. Een ideaal moment om eens stil te staan bij de herkomst van het vlees op uw bord. Wie houdt van varkensvlees uit eigen streek bijvoorbeeld, kan daarvoor terecht bij 'Duke of Berkshire'. Een van oorsprong Engels ras van adel, dat ondertussen West-Vlaams is verankerd.

Net naast Aarsele ligt Vinkt, en daar zitten 350 Duke of Berkshire-varkens. Jan Vandaele stond zo'n tien jaar geleden mee aan de wieg ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info