Weduwe van verongelukte wielrenner uit Torhout: “Toen Wouter stierf, ben ik zelf ook doodgegaan”

© Johan Sabbe
Redactie KW

Op vrijdag 1 november, de dag waarop de doden herdacht worden, is het precies zes maanden geleden dat de Torhoutse wielrenner Wouter Dewilde bij een val in een tragische spurt in Veldegem om het leven kwam.

De minzame sportman, die als industrieel ingenieur bouwkunde bij Dexco in Rumbeke werkte, werd maar 33 jaar. Voor Sandy Aspeslagh, de 41-jarige weduwe van Wouter, stortte de wereld in en de eerste steen voor de noodzakelijke heropbouw van haar verwoeste leven is nog lang niet gelegd. “Toen Wouter stierf, ben ik ook zelf doodgegaan”, zegt ze openhartig in haar allereerste interview na het drama.

“Ik zie hem overal in huis. Aan tafel, in de zetel, in bed. Ik heb een stapel foto’s van hem uitgestald, want daar heb ik behoefte aan. Sommige mensen zullen dat misschien raar vinden, maar ik heb Wouter ook meegenomen naar huis. Zijn as bevindt zich in een hartvormige, zwarte urne, die in de woonkamer staat. Ik wou in geen geval dat ik hem op de stedelijke begraafplaats zou moeten achterlaten. En evenmin wou ik daar een gedenksteen met zijn naam in gebeiteld. Ik heb Wouter negen jaar dicht bij mij gehad en wil hem levendig houden, al snap ik natuurlijk wel dat hij nooit meer terugkomt.”

(JS)

Het volledige verhaal lees je vandaag in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout. De redactie van deze krant dankt Sandy voor haar moed en wenst haar en haar gezin veel sterkte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier