Weduwe ‘tattooman’ krijgt cel met uitstel voor drugshandel

Redactie KW

De rechtbank van Kortrijk heeft dinsdag de weduwe van de vermoorde tatoeëerder Diego D., in de streek gekend als ‘tattooman’, veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van negen maanden.

Ze kreeg ook een geldboete van 6.000 euro, waarvan 1.500 euro effectief. Svetlana B. stond samen met haar nieuwe vriend terecht voor drugshandel. De 25-jarige Svetlana V. raakte verslaafd aan cannabis nadat haar vriend Diego D. in september 2011 met 20 messteken werd gedood door een oud-leraar. “Cannabis verzachtte de morele pijn omtrent het verlies van haar vriend”, klonk het.

“Af en toe wat cannabis verkopen”

De jonge vrouw verloor op korte tijd naast haar man ook haar vader en haar moeder. Ze was emotioneel uitgeput en trok in bij Frederik D., die dealde. “Het enige wat ze deed, was af en toe wat cannabis verkopen”, zei haar raadsman, die opschorting van straf vroeg. Daar ging de rechter dinsdag niet op in. Hij veroordeelde Svetlana V. tot 9 maanden cel, met uitstel voor 3 jaar, en een geldboete van 6.000 euro, met uitstel voor 3 jaar en waarvan 1.500 euro effectief.

Haar nieuwe vriend kreeg een zwaardere straf. Bij wettelijke herhaling werd de man veroordeeld tot een effectieve celstraf van 2 jaar en een effectieve geldboete van 9.000 euro. De rechter verklaarde ook 1.500 euro in zijn vermogen verbeurd.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier