Website toont camerabeelden met weer aan zee

Redactie KW

Toeristen die van plan zijn om naar de kust te trekken, kunnen voortaan via de websites infometeo.be en weercameras.be de weersituatie in reële tijd nagaan. “Hiermee voorkom je een mogelijke teleurstelling na een gunstige weersvoorspelling door de weerman”, meldt Mobotix, een internationaal bedrijf dat videosystemen aanbiedt.

In verschillende gemeenten werden al hogeresolutiecamera’s van Mobotix geplaatst. Zo installeerde WxCams.be, de leverancier van de camera’s en beheerder van de website infometeo.be, er al twee in De Panne, vijf in Koksijde, een in Nieuwpoort, twee in Knokke-Heist en twee in Blankenberge.

Ook op de markten in Brugge en Veurne werd een camera geplaatst. Voor de totstandkoming van de website zou WxCams.be nauw hebben samengewerkt met de kuststeden en -gemeenten.

Blankenberge, die de camera’s ook gebruikt voor veiligheidsdoeleinden, zendt de beelden uit via de eigen website. Verder zenden de regionale tv-zenders WTV en Focus TV de beelden uit. “De kwaliteit van de beelden is dermate hoog, dat met een maximum aan respect voor de privacy, toch alles nauwkeurig kan worden opgevolgd”, zegt Rudy Boedts, afgevaardigd
bestuurder van WxCamps, in een persbericht. “In het verleden werden de beelden ook op vtm uitgezonden. We hopen op korte termijn terug te kunnen samenwerken met een nationale zender.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier