Website moet Franse en Waalse werknemers naar West-Vlaamse bedrijven lokken

Redactie KW

1000 arbeidsplaatsen in onze regio raken op dit moment niet ingevuld. Tot vorig jaar konden werkgevers succesvol recruteren in Noord-Frankrijk, maar het voordelige grensarbeidersstatuut is sinds dit jaar verboden, door Europa. VOKA, UNIZO en VDAB lanceren nu een Franse website met vacatures van bij ons, om ook werknemers uit Wallonië en Noord-Frankrijk naar hier te halen.

Ondanks de economisch moeilijke tijden, blijft de werkloosheidsgraad in Zuid-West-Vlaanderen laag, en hebben bedrijven openstaande vacatures, die ze niet krijgen ingevuld. Wallonië en Noord-Frankrijk zijn dan ook belangrijke recruteringsgebieden. Een nieuwe website moet nu werkzoekenden uit Wallonië en het noorden van Frankrijk een overzicht bieden van vacante jobs in Zuid-West-Vlaanderen. Want ondanks het feit dat het grensarbeiderstatuut niet meer wordt toegekend, is het zeker voor Noord-Fransen nog altijd interessant werken in deze regio.

Samenwerking

De nieuwe site is een samenwerking tussen werkgeversorganisatie VOKA, Unizo, VDAB, en het Resoc, het Waalse Forem en het Noord-Franse Pôle d’Emploi. De site wordt ook in Wallonië en Noord-Frankrijk gelanceerd. Ga naar de site .

(M.D.)

Website moet Franse en Waalse werknemers naar West-Vlaamse bedrijven lokken

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier