We stevenen af op natste zomer ooit

Redactie KW

We stevenen af op één van de natste zomers ooit. Sinds juni is er in onze provincie al evenveel neerslag gevallen als normaal in de hele zomer, en ook voor de komende week oogt het weerbericht niet echt zomers. Toch schrijven weerkundige diensten de zomer van 2012 nog niet af. Vanaf eind volgende week is er mogelijk beterschap op komst.

Wateroverlast, wolkbreuken, wind en vooral weinig stabiel warm zomerweer. Ook de metingen tonen aan dat er in West-Vlaanderen al heel wat neerslag is gevallen sinds 1 juni,.het begin van de meteorologische zomer. In Koksijde viel er al 191 mm water per vierkante meter, en ook in Middelkerke en Beitem viel er al meer dan 150mm sinds begin juni.

Beterschap

Er is dus al 150 tot 200 mm gevallen sinds 1 juni, normaal valt dit over de maanden juni, juli en augustus. Toch is het nog te vroeg om van een kwakkelzomer te spreken. Weerman David Dehenauw: “Een straalstroom hoog boven ons is de boosdoener van al dit slechte weer en die zou zich moeten verplaatsen als we nog mooi zomerweer willen. Er zou een sterk hoog drukgebied moeten komen . En zoals de kaarten er nu bij liggen, zou er misschien beterschap op komst zijn vanaf eind volgende week.”

Binnenzwembaden

Binnenzwembaden zien wel meer bezoekers op regendagen. Toch hebben ook zij liever wat mooier weer aan de kust, want nu blijven de dagjestoeristen weg.

We stevenen af op natste zomer ooit

Bekijk hier de reportage

We stevenen af op natste zomer ooit

Indoorzwembaden lokken wel volk

(BS/SV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier