Watertoets zet verkavelingsplannen in Brugge op helling

Redactie KW

MET VIDEO – De plannen voor de verkaveling aan de Brugse Sint-Pietersmolenwijk dreigen in het water te vallen. Het gaat om watergevoelige gronden en de kans op overstroming is zeer groot als er op die site wordt gebouwd. Voor er werk kan gemaakt worden van de opmaak van het gemeentelijk uitvoeringsplan voor de Sint-Pietersmolenwijk moet er een oplossing worden gevonden voor dit probleem.

Er zijn plannen om op de site tussen Oostendse en Blankenbergse steenweg 350 nieuwe huizen te bouwen. Het gaat om een combinatie van particuliere en sociale woningen. Maar uit de watertoets blijkt dat de nieuwe wijk bij hevig neerslag regelmatig onder water zou staan.

Het gaat om een terrein van 22 ha en de grootste verkaveling in Brugge voor de komende jaren. Het ruimtelijk uitvoeringsplan om de verkaveling van de Sint-Pieterswijk mogelijk te maken kan pas worden opgemaakt als er een oplossing is voor de wateroverlast. Technische studies moeten nu uitwijzen of de Sint-Pietersplas aan de overkant van de weg een oplossing kan bieden.

Watertoets zet verkavelingsplannen in Brugge op helling

Bekijk hier de reportage

(BV/BS)

Meer hierover in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier