Watersportcentrum De Haan dan toch niet voor Windhaan vzw

Redactie KW

Het schepencollege liet donderdagavond weten dat ze de beslissing om de concessie van het nieuwe watersportcentrum aan de Windhaan vzw te geven, intrekken.

Die beslissing was wel al twee maal bevestigd, maar er was nog geen betekening. De bocht die gemeente maakt komt er na een optelsom van de klachten van de drie partijen. Zowel surfclub de Twins, watersportclub Windhaan vzw als kitesurfer Thibaut Michiels was kandidaat. Het was de Windhaan die de meeste punten kreeg van de jury. Thibaut Michiels strandde op vier punten.

Klachten

Burgemeester Peter Breemersch (Bewust’12) deelde mee dat er van in het begin maar ook later van alle partijen klachten waren binnen gekomen. “Die klachten gingen over misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte”, aldus de burgemeester. “We hebben 1 miljoen euro geïnvesteerd in dit gebouw. De concessie loopt over 16 jaar met een mogelijkheid tot verlenging van nog eens 6 jaar. Dit is een belangrijk project voor de gemeente. De vele bezwaren van de raadsmannen van de drie partijen hebben ons doen twijfelen. Daarom hebben we beslist de uitbating van het watersportcentrum voorlopig niet toe te wijzen.”

Gemeente baat centrum uit

De klachten handelden concreet over samenwerkingen die wel in het ingediende dossier stonden, maar niet klopten, diploma’s die er toch niet waren. De gemeente zal deze zomer zelf het centrum open houden. Eén van de twee sportfunctionarissen zal de verantwoordelijk voor de uitbating opnemen. Na de zomer wordt wellicht een nieuwe procedure ingesteld. De beslissing van Bewust’12 die een volstrekte meerderheid heeft gaf de oppositie munitie om het beleid te hekelen. Op de gemeenteraad gisterenavond kwam vooral N-VA kwam hard uit de hoek. Wilfried Vandaele (N-VA) noemde het een bewijs van gebrek aan dossierkennis, interne discussies en het niet durven nemen van beslissingen.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier