Waterpret tijdens Vlaamse Zwemweek

Redactie KW

Moonlightzwemmen, duikinitiaties of ontbijtzwemmen. Het zijn maar een paar van de activiteiten waar de Vlaamse zwembaden deze week meer uitpakken. Tijdens de jaarlijkse Vlaamse zwemweek willen ze de watersport in de kijker plaatsen. Ook in onze provincie zijn er deze week tal van initiatieven. Wij gingen de Tieltse kinderen aanmoedingen tijdens een spel zonder grenzen.

Een gezellige drukte vanmiddag in het zwembad van Tielt. 9 klassen uit het vijfde en zesde leerjaar nemen deel aan een spel zonder grenzen.

“We hebben over een mat moeten lopen, duiken… Wat was het leukste? De mat.”

Met activiteiten als deze willen de Vlaamse zwembaden aantonen dat zwemmen meer is dan alleen baantjestrekken. Al voor de dertigste keer. Maar toch is deze promotie nog nodig, klinkt het. Het zwemmen moet de jongste jaren aan populariteit inboeten. Hier in Tielt bijvoorbeeld komen per dag nog gemiddeld 300 zwemmers, maar dat zijn vooral schoolgroepen.

“Er is een sportacademie, de muziek- en tekenacademie en ook voor senioren is er van alles te doen. Je kan niet overal naartoe hé,” zegt sportfunctionaris Caroline Baekelandt van Tielt.

Met start to swim, een programma waarbij je in tien weken je conditie kan opkrikken en tal van andere activiteiten proberen veel zwembaden trouwens het hele jaar door het zwemmen te promoten. Deze kinderen hebben alvast het plezier van zwemmen herondekt. Want met het spel zonder grenzen kunnen ze met hun klas mooie sportprijzen winnen.

Meer dan 140 Vlaamse en Brusselse zwembaden nemen deel aan de Vlaamse zwemweek. Die loopt nog tot zondag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier