Wateroverlast wordt aangepakt in wijk Voorstad

Redactie KW

Burgemeester Jan Verfaillie (CD&V) liet maandagavond in de gemeenteraad weten dat de werken in de Vaartstraat de wateroverlast in de wijk Voorstad moeten voorkomen. Ook oppositieraadslid Nadine Vandaele (Veurne Plus) had goed nieuws op dat vlak.

De werken in de Vaartstraat gingen deze week van start. „Aquafin zal de capaciteit van het pompstation in de Vaartstraat, bij het containerpark, verhogen zodat de bewoners van de wijk Voorstad bij zware regenval niet langer hoeven te vrezen voor wateroverlast”, zegt Nadine Vandaele. „

Aquafin is gestart met de bouw van twee extra pompen. De huidige twee pompen stuwen het water naar het Steenkerkegeleed, wat niet de ideale oplossing is. De twee nieuwe pompen zullen bij veel regen het water overpompen naar de Lovaart en zo naar de Noordzee. Vooral de Lijsterweg, Vinkenweg en Klinieklaan stonden al eens blank. De werken zouden eind dit jaar voltooid zijn.”

Kraterrotonde

Ook de persleiding wordt vernieuwd. „Daarom is de Vaartstraat momenteel afgesloten. Volgende week zal het verkeer via verkeerslichten geregeld worden”, aldus burgemeester Jan Verfaillie.

„Ook het vernieuwen van de brug in de Vaartstraat staat op de planning maar die werken zullen pas uitgevoerd worden nadat de kraterrotonde is opengesteld. Zo herleiden we de verkeershinder tot een minimum.” De Vaartstraat wordt sinds de werken aan de kraterrotonde vaak gebruikt. (GUS)

Krant van West-Vlaanderen (Editie Wekelijks Nieuws Kust) van 29 augustus 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier