Wateroverlast: nog altijd hoogste waakzaamheid voor sommige West-Vlaamse waterlopen

Redactie KW

Als gevolg van de felle regenval van maandag, is voor verschillende waterlopen in de provincie West-Vlaanderen nog altijd de hoogste waakzaamheid geboden. Volgens een update van de overstromingsvoorspellerswebsite van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), geldt die waarschuwing voor waterlopen in het bekken van de Brugse Polders, in het Leiebekken en in het IJzerbekken.

Hoewel het dinsdag grotendeels droog blijft, moet de toestand in de West-Vlaamse waterbekkens nauwlettend in het hoog worden gehouden. Zo werden in de Brugse Polders de maximale waterstanden bereikt in het stroomgebied van de Rivierbeek. In Ruddervoorde kan een bedrijf aan de linkeroever van de Velddambeek met wateroverlast te maken krijgen. Het centrum wordt wel voldoende beschermd door een dijk.

Leiebekken

In het Leiebekken blijft de Heulebeek licht stijgen, met kritieke wateroverlast in de wijk Hemelhoek in Ledegem tot gevolg. Met behulp van zandzakken en pompen wordt nu geprobeerd om de overlast daar te minimaliseren.

Ijzerbekken

In het IJzerbekken zijn de meeste waterlopen dan weer sterk gedaald. Wel zullen de hoge waterstanden nog een tijdje aanhouden langs de benedenlopen in het IJzerbekken, onder meer wegens de hoge waterstanden van de IJzer zelf. Langs de polderwaterlopen in de Westhoek overstromen de laagst gelegen weilanden.

Wateroverlast: nog altijd hoogste waakzaamheid voor sommige West-Vlaamse waterlopen

Bekijk hier de reportage

Ga naar de overstromingsvoorspellerswebsite van de VMM.

(BS/Belga)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV en vrijdag in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier