Wateroverlast in Zuid-West-Vlaanderen

Redactie KW

De hevige regenval die vrijdag omstreeks 18.00 uur de regio teisterde zette heel wat wegen blank. Daarnaast liepen ook heel wat kelders van huizen onder. De brandweerdiensten uit de regio Kortrijk hadden de handen vol met het wegpompen van het overtollige water. In Kuurne kwamen ondermeer in de Industrielaan als de Noordlaan diverse stukken straat onder water te staan.

Het gevolg was dat het verkeer dat beide straten door moest, heel wat hinder ondervond. Bij het bedrijf Saey liepen dan terug de laadkaaien onder van het bedrijf en ook in de Kattestraat en op de Leihoek in Kuurne liepen door de hevige regenval enkele kelders van woningen onder. Ook in de Moorsledestraat in Moorslede en de Hellestraat in Wervik moest de brandweer pompwerken uit te voeren.

Boom op de weg

In de Vredelaan in Deerlijk moestde brandweer uitrukken om een boom die op de weg was terecht door de hevige wind te ruimen. Ook Izegem, Ingelmunster en Sint-Eloois-Winkel bleven niet gespaard van wateroverlast. In Harelbeke moesten pompwerken uitgevoerd worden door de brandweer in onder meer de Stedestraat, Kortrijksestraat en Graaf Boudewijn I-laan.

(NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier