Wateroverlast in Torhout en Westhoek

Redactie KW

Afgelopen 24 uur viel er heel wat regen, vooral in onze provincie. De weerstations in Koksijde en Oostende registreerden de voorbije nacht zo’n 28 liter neerslag per vierkante meter. De regenval zorgde vooral in de Westhoek voor problemen, maar ook de brandweer van Torhout had de handen vol.

Vooral de wijk Wellewaerde in Zedelgem en de Esdoornstraat kregen het vannacht en vanochtend zwaar te verduren. De Plaatsebeek die geregeld voor problemen zorgt, overstroomde, maar dit maal kon de civiele bescherming erger voorkomen met zandzakjes. De brandweer van Torhout moest wel met 50 man uitrukken. Even dreigde ook de afrit Torhout te worden afgesloten. Plaatselijk was het dan ook erg nat.

Ook brandweerdiensten van heel wat gemeenten in de Westhoek kregen oproepen binnen voor ondergelopen kelders. Hier en daar stonden ook straten blank. In de Zevekotestraat in Reningelst, bij Ieper, liepen enkele huizen opnieuw onder water, nadat een beek buiten haaroevers trad. Ook het Ijzerbekken en de Brugse polders liepen onder water.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier