Wateroverlast in Izegem en Ingelmunster

Redactie KW

In Izegem werd het VTI getroffen door de watersnood. „De afdeling elektriciteit en het schoolrestaurant stonden in een mum van tijd onder water”, toont VTI-coördinator Kurt Himpe.

„De directie kon onmiddellijk op hulp rekenen van een 20-tal personeelsleden, waardoor de situatie snel onder controle was. Na enkele uren opruimwerk waren de lokalen weer in orde was voor de volgende lesdag”, aldus Kurt Himpe. Het VTI kreeg vroeger al twee keer af te rekenen met zware watersnood, een eerste keer in 1965 en enkele jaren geleden kreeg de school de volle laag toen in 2005 de helft van de school onder water stond. Dit keer bleef de schade beperkter.

Ook in Ingelmunster moest de brandweer op pad.

De brandweer van Ingelmunster rukte uit naar een drietal plaatsen waar er wateroverlast was. In de Bruggestraat liep water dat via een rooster in een garage omhoogborrelde ei-zo-na de woning binnen. In diezelfde straat kreeg een woning water binnen doordat de dakgoot stuk was. In de Zandbergstraat werd even een loods bedreigd en in de Kortrijkstraat stuwde het wassende water richting een woning, wellicht werd dit euvel veroorzaakt door de werken die er aan de gang zijn. (MI)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem) van 9 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier