Wateroverlast: drukke tijden voor verzekeringsmaatschappijen

Redactie KW

De verzekeringsmakelaars- en maatschappijen hebben hun handen vol met de schade die de hevige regenval heeft veroorzaakt. In principe is iedereen via de brandverzekering verzekerd voor overstromingen. Hoe je nu het best te werk gaat bij het opmeten van de schade vroegen wij aan een makelaar uit Roeselare die vijf zware dossiers behartigt.

De nieuwe villa van Pieter De Backere en Lies Maddens in de Smedenstraat in Roeselare liep maandag onder water. De Mandel die vlak naast de woning loopt trad buiten haar oevers. De verzekeringsmakelaar raamt de schade op zo’n 100.000 euro. Zo is de hele parketvloer naar de vaantjes. Het koppel kan een beroep doen op de brandverzekering. En dat geldt voor alle slachtoffers. Eerst en vooral moeten ze hun verzekering contacteren en ook foto’s nemen van de schade is erg nuttig. Bewijsstukken doe je best niet weg naar het containerpark, leg ze liever in je tuin of in je garage.

Een interessante tip is misschien ook is dat als buren of vrienden komen helpen, die uren ook vergoed worden door de brandpolis.

Wateroverlast: drukke tijden voor verzekeringsmaatschappijen

Bekijk hier de reportage

(KB/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier