Watermaatschappij TMVW wil deze winter strooizout leveren aan gemeenten

Redactie KW

De watermaatschappij TMVW (Tussengemeentelijke Maatschappij voor Watervoorziening) pakt uit met een nieuwe service. Ze zal voor de komende wintermaanden fungeren als aankoopcentrale voor strooizout. Er hebben zich al dertig steden en gemeenten uit de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gemeld om strooizout af te nemen.

De watermaatschappij speelt met de nieuwe service in op de problemen die stads- en gemeentebesturen vorige winter ondervonden om aan strooizout te geraken. Gemeenten zullen hun bestelling kunnen komen ophalen bij een bedrijf in de Gentse haven. De watermaatschappij kan ook zelf voor transport zorgen.

Alle gemeenten

Aanvankelijk was het de bedoeling enkel de service aan te bieden aan gemeenten die tot het distributienet van TMVW behoren. Voor West-Vlaanderen zijn dat Brugge, Oostende, Jabbeke, Middelkerke, De Haan, Ruiselede, Beernem, Blankenberge en Damme. Maar door een rondschrijven van de West-Vlaamse provinciegouverneur, die wees op het nut van de samenwerking, mogen nu ook andere gemeenten toetreden. TMVW verwacht dat de komende maanden nog meer gemeenten gebruik zullen maken van de service.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier