Waterlek in Oostende spuit 3.000 liter water per seconde

Redactie KW

In Oostende is maandagmiddag het pompstation van Aquafin in de Derbylaan stilgevallen. Dat betekent dat er nu problemen zijn met de vuilwaterafvoer in Mariakerke, Raversijde en Middelkerke. De brandweer van Oostende is ter plaatse en neemt alle nodige maatregelen om de toestand onder controle te houden.

De gemeente Middelkerke werd uiteraard op de hoogte gebracht. Bewoners van Mariakerke en Raversijde wordt aangeraden om preventiemaatregelen te nemen en zo schade te vermijden. Doordat het pompstation in de Derbylaan stilgevallen is, is er geen vuilwaterafvoer. Dat kan leiden tot rioleringsproblemen, aangezien het vuilwater niet meer wegloopt via de riolering.

De Oostendse brandweer is ter plaatse en probeert de toestand te stabiliseren met pompen van de Civiele Bescherming en van de brandweer zelf. Inmiddels zijn er ook bijkomende pompen gevraagd bij Brugge en Knokke. Toch blijft er een risico op wateroverlast bestaan, zeker indien het vandaag nog fel zou regenen. Om schade te vermijden wordt bewoners van Mariakerke en Raversijde aangeraden om materiaal in kelders en garages hoger te plaatsen.

Waterlek in Oostende spuit 3.000 liter water per seconde

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht. En vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier