Waterellende aan de middenkust

Redactie KW

Zaterdagavond viel de regen aan de middenkust op korte tijd met bakken uit de lucht. In Ramskapelle bij Nieuwpoort wees de pluviometer na twee uur reeds 30 liter aan.

De brandweer van Nieuwpoort telde een twintigtal oproepen voor ondergelopen kelders of verstopte riolen. Ook in Middelkerke en Oostende waren er een aantal oproepen.

Het ergst was het gesteld op een manege langs de Ramskapellestraat te Nieuwpoort. Daar is reeds enkele dagen een nationale jumping aan de gang. De brandweer had hier meerdere uren werk om de stallingen waar de paarden overnachten, leeg te pompen. De Civiele Bescherming kwam met extra pompen en een kleine kraan om sleuven te trekken en zo het water af te leiden naar een gracht. In sommige stallen stonden de dieren zelfs een tijd met hun voeten in het water.

Ook de parking en de weide, waar de jumping plaatsgrijpt, stond lange tijd volledig blank.

Even verder, te Sint-Joris bij Nieuwpoort, stonden enkele tenten en caravans op de camping “Kompas” in het water.

Vooral enkel laag gelegen paden midden de camping liepen volledig onder en bedreigden enkele voor tenten en caravans op de grasstrook ernaast.

Hier had de brandweer van Nieuwpoort ook enkele uren werk om het water weg te pompen.

Ook in Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad was er plaatselijk wateroverlast. Daar liepen enkele garages en kelders onder water. (SK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier